Inner Balance

Natuurgeneeskundige behandelingen bij Inner Balance Almere

Als natuurgeneeskundige therapeut werk ik vanuit de 5 natuurgerichte principes. Ik heb me vooral gespecialiseer in diverse vormen van manuele behandelingen.

Massage therapie kan helpen bij blessures, diverse pijnklachten maar ook bij stress gerelateerde klachten. Aanraking brengt je dichter bij jezelf.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in massage bij Kanker en ben in verbonden aan het Parkhuys (het inloophuis voor mensen met Kanker) in Almere waar ik massages en mindfulness aanbied.

Mindfulness is ook een van mijn passies. Het kan als onderdeel van de behandeling worden ingezet om wat meer grip te krijgen op de hectiek van ons bestaan.

 

 

Massagetherapie in Almere

Ik bied verschillende behandelingen aan om je te helpen met fysieke en geestelijke klachten. Met deze behandeling word je ook bewuster van je lichaam en je emoties. Een goed geordende geest geeft je meer rust en zorgt ervoor dat je positiever in het leven staat.

 

Ik bied de volgende behandelingen aan:

Trigger Point

Triggerpoints zijn kleine deeltjes in een spier die in een constant verkrampte staat zijn. Dat levert veel ongemak en mogelijk veel pijn op. Het veroorzaakt klachten zoals stijfheid, en verminderde mobiliteit. Heb je bijvoorbeeld RSI, Frozen Shoulder, een whiplash, hoofdpijn of spierklachten die steeds terug komen? Dan is er een grote kans dat dit te maken heeft met meerdere triggerpoints in je lichaam.

Triggerpoints ontstaan op meerdere manieren. Een oorzaak kan bijvoorbeeld een ongeval zijn, een verkeerde houding, maar ook stress. Bij Trigger Point-therapie ga ik op zoek naar waar deze punten in de spieren zitten. 

Vervolgens zal ik door middel van massage zorgen dat deze triggerpoints worden gedeactiveerd. Zo worden de spieren losgemaakt en zal de pijn afnemen of zelfs compleet verdwijnen.

Zelf kan je hiermee ook thuis aan de slag. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zelfmassage, het doen van lichaamsoefeningen, verandering van je houding of stressfactoren te verminderen. 

Medische massage & Kinesio behandeling

Bij medische massage richt ik me specifiek op een medisch probleem. Het is een korte behandeling, waarbij het herstel van bijvoorbeeld een (sport)blessure of operatie wordt bevordert. Medische massage en kinesio behandelingen kunnen worden toegepast bij:

 • rsi
 • whiplash
 • nek- en schouderproblemen
 • rugklachten
 • tennis- of golferselleboog
 • carpaaltunnelsyndroom
 • knie- en beenblessures

Kinesiologische behandelingen mbv kinesio taping wordt vanwege het positieve effect graag ingezet. De tape ondersteund gewrichten en spieren om blessures te ondersteunen, maar kan bv ook ingezet worden bij bv hooikoorts,  en littekens.

Wervelcorrecte dmv Dorn methode

Bijna iedereen heeft beenlengte verschil. Dat kan minimaal zijn, waardoor je er weinig last hebt. Het komt echter ook voor dat de verschillen wat groter zijn. Daardoor staan je bekken scheef, waardoor je wervelkolom niet helemaal recht staat. Dit kan weer zorgen voor pijn en beperking in je bewegingen.

Met de Dorn-methode behandelen we op een zachte manier je wervelkolom en pijnlijke gewrichten. Na het richten van de wervels, wordt de behandeling afgesloten met een Breus-massage. Dit is een massage gericht op het goed functioneren van de tussenwervelschijven.

Het is belangrijk om na deze behandeling 2 tot 3 dagen inspanningen en zwaar tillen te vermijden. Gedurende 3 tot 7 dagen kan er wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Het lichaam moet dan namelijk nog wennen aan de gecorrigeerde stand. Meestal zijn er 3 of 4 behandelingen nodig voordat het lichaam de nieuwe stand helemaal aanneemt. Voor kinderen is deze veilig en heel effectief, omdat hun lichaam in de groei is en nog makkelijk een nieuwe stand kan worden ‘aangeleerd’.

De Dorn-behandeling kan effectief zijn bij:

 • nekklachten
 • rugklachten
 • hoofdpijn
 • rsi

Amma-therapie & Cupping

De banen die door je lichaam stromen en je energie geven noemen we meridianen. Amma-therapie zorgt ervoor dat de energie goed door de banen kan blijven stromen en de blokkades worden opgeheven. Met behulp van bepaalde technieken worden deze energiebanen gestimuleerd en zet ik jouw lichaam aan het werk om een betere balans te vinden. De therapie kan ondersteund worden door moxa en voedingsadviezen.

Amma-therapie kan ondersteunend zijn voor:

 • pijn door chronische aandoening
 • pms en menstruatieklachten
 • hoofdpijn
 • slaapproblemen
 • menopauze
 • stress
 • spijsverteringklachten

We maken ook bij deze behandeling gebruik van cupping. Cupping is een massagetechniek dat al eeuwenlang in China wordt gebruikt. Ik kijk hierbij specifiek naar jouw klachten. Er ontstaat door deze methode extra doorbloeding en hiermee is het mogelijk om klachten op bindweefsel- en spierniveau te verlichten.

Massage bij kanker

Kanker is een ingrijpende ziekte die je leven compleet op zijn kop zet. Het is lichamelijk en geestelijk een heftige ervaring. De ziekte neemt je leven over en de behandeling laat vaak ook sporen achter.

Massage kan helpen bij het ondersteunen van deze ziekte. Het kan de symptomen zoals pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst en stress verminderen. Massage kan je ook helpen om weer het contact met het lichaam opnieuw te vinden en weer vertrouwen te krijgen. Ik help je om je weer thuis te laten voelen in je eigen lichaam.

Inner Balance Almere is aangesloten bij Netwerk Massage bij Kanker. De leden van dit netwerk hebben een gespecialiseerde opleiding gevolgd om kankerpatiënten te masseren en ondersteunen. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent.

Coaching & Mindfulness

Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten is er vaak veel meer aan de hand. De oorzaak zit soms dieper en is van mentale aard. Het zijn vaak niet de dingen die we doen, maar hoe we ze doen.

Stel jezelf eens de vraag hoe vaak je tijd neemt om even te ontspannen en je geest leeg te maken. Voor bijna iedereen zal het antwoord op die vraag: ‘te weinig’ zijn. En heb je er wel eens over nagedacht wat je drukke leven met je lichaam doet?

Mindfulness bestaat uit aandachtsoefeningen die je kunnen helpen om meer grip te krijgen op stress en (stress) gedachten. Met praktische handvatten kan je elke dag aan de slag om wat meer rust in je hoofd en je lijf te ervaren.

Tijdens de meeste behandelingen komen deze vragen aan bod en zullen we samen patronen herkennen, erkennen en uiteindelijk veranderen. Je zult merken dat je niet alleen lichamelijk gezonder wordt, maar ook geestelijk.